Tillbaka till toppen

Underlätta vardagen med Windows 11

När du har mycket att göra finns det en Windows-11-pc som hjälper dig att få det gjort.

Konfigurera nu
Game Pass
FAQ

Lättare att spela med Windows 11

När du investerar i en Windows-11-pc, investerar du i framtiden. De har inte bara den prestanda och de pixlar du behöver för att driva din passion, de är också kompatibla med de appar och tillbehör du älskar.

Lättare att vara produktiv

Windows 11 ger dig effektivare sätt att vara effektiv. Oavsett om det är ett kreativt arbete, en uppgift som är komplex eller bara av den gamla, goda och tråkiga sorten - verktyg för multitasking hjälper dig att få det gjort snabbare, enklare och med stil.

Nya sätt att få kontakt

Anslut omedelbart till de personer som är viktiga för dig direkt från skrivbordet med Microsoft Teams. Ring eller chatta gratis hela dagen, oavsett vilken enhet de använder.1

Ditt innehåll, sammanställt av dig

Med Microsoft Edge och ett stort utbud av widgets att välja mellan kan du snabbt hålla dig uppdaterad om nyheter, information och underhållning som är viktigast för dig.2 Du hittar enkelt de appar du behöver och program du älskar att titta på i nya Microsoft Store.

Upptäck ditt nya favoritspel

Spela hundratals högkvalitativa pc-spel tillsammans med vänner till ett lågt månadspris med PC Game Pass.3 Ett EA Play-medlemskap ingår utan extra kostnad och ger dig mer av de spel du älskar.4

Ta reda på mer

Windows 11 med PCSpecialist

Bygg ditt nya drömsystem idag med PCSpecialist. Konfigurera med Windows 11 och upplev ett nytt Windows som för dig närmare människorna och sakerna du älskar.

Leta efter en ny dator

Windows 11 finns nu för hela vårt utbud av konfiguratorer. Shoppa nu och bygg din egenanpassade PC med PCSpecialist eller ta en titt på våra rekommenderade specifikationer nedan!

Handla nu

Rekommenderade specifikationer

Fusion XT

Fusion-XT

Från 15 890 kr inklusive moms och leverans

 • AMD Ryzen 5 5600X
 • Windows 11 Home
 • ASUS® TUF GAMING B550-PLUS
 • 16GB Corsair VENGEANCE 3200MHz
 • 12GB GEFORCE RTX 3060
 • 512 GB SOLIDIGM P41+ GEN 4 M.2

Cobalt Pro

Cobalt-Pro

Från 24 980 kr inklusive moms och leverans

 • Intel® Core™ i7-14700K
 • Windows 11 Home
 • GIGABYTE B760 GAMING X AX DDR4
 • 32GB Corsair VENGEANCE RGB PRO 3600MHz
 • 8GB GEFORCE RTX 4060 Ti
 • 2 TB SOLIDIGM P44 PRO GEN 4 M.2

Cobalt Ultra

Cobalt-Ultra

Från 28 560 kr inklusive moms och leverans

 • Intel® Core™ i9-12900K
 • Windows 11 Home
 • ASUS® TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4
 • 16GB Corsair VENGEANCE RGB PRO 3600MHz
 • 16GB GEFORCE RTX 4070 Ti SUPER
 • 512 GB SOLIDIGM P41+ GEN 4 M.2

Cobalt Elite

Cobalt-Elite

Från 28 970 kr inklusive moms och leverans

 • Intel® Core™ i9-14900
 • Windows 11 Home
 • ASUS® TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
 • 48GB Corsair VENGEANCE 5200MHz
 • 12GB GEFORCE RTX 4070
 • 2 TB SOLIDIGM P44 PRO GEN 4 M.2

Fusion Goliath

Fusion-Goliath

Från 33 520 kr inklusive moms och leverans

 • AMD Ryzen 9 7950X
 • Windows 11 Home
 • GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX
 • 32GB Corsair VENGEANCE 4800MHz
 • 24 GB AMD RADEON™ RX 7900 XTX
 • 1 TB SOLIDIGM P44 PRO GEN 4 M.2

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden mellan Windows 10 och Windows 11?

Windows 11 har all kraft och säkerhet från Windows 10 med en omdesignad och uppfräschad look. Det levereras också med nya verktyg, ljud och appar. Varje liten detalj har beaktats. Allt detta samverkar för att ge dig en uppfriskande upplevelse på din dator.

När kan jag köpa en dator som är förinstallerad med Windows 11?

Datorer med Windows 11 förinstallerat kommer att finnas tillgängliga den 5 oktober 2021.

Jag vill köpa en dator nu. Kommer jag att kunna installera nya Windows senare?

De flesta Windows 10-datorer som säljs för närvarande kommer att kunna uppgradera till nya Windows. För att datorn ska kunna uppgradera till nya Windows måste den uppfylla de minsta hårdvaruspecifikationerna, och specifik hårdvara krävs för vissa funktioner som du hittar här. Lanseringsplanen för uppgraderingar håller fortfarande på att färdigställas men planeras inledas under slutet av 2021 och fortsätta under 2022. Den specifika tidpunkten varierar beroende på enhet.

Hur vet jag om en ny Windows 10-dator jag funderar på uppfyller minimikraven?

Det finns ett par sätt att ta reda på det. Om du för närvarande letar efter en ny dator, håll utkik efter "Gratis uppgradering till Windows 11" på konfigurationssidan. Kontakta gärna PCSpecialist om du har några frågor.

När kommer jag att kunna uppgradera till Windows 11 på min Windows 10-enhet?

Om din befintliga Windows 10-dator kör Windows 10 20H1 eller senare och uppfyller de minsta hårdvaruspecifikationerna, kommer den att kunna uppgraderas till Windows 11. Lanseringsplanen för uppgraderingar håller fortfarande på att färdigställas, men för de flesta enheter som redan används idag förväntar vi oss att den är på plats någon gång i början av 2022. Alla Windows 10-datorer som är kvalificerade att uppgraderas kommer inte att erbjudas uppgraderingen samtidigt. För att se om din dator är kvalificerad för en uppgradering, kontrollera specifikationerna här. När lanseringen av uppgraderingen har inletts kan du kontrollera om den är redo för din enhet genom att gå till Inställningar/Windows Update. I likhet med hur slutanvändare meddelas när uppdateringar finns tillgängliga i Windows 10, kommer de att se ett meddelande längst ner till höger i aktivitetsfältet om att uppgraderingen finns tillgänglig. Mer information om hur det presenteras kommer att finnas tillgänglig vid ett senare tillfälle. Ytterligare alternativ för skrivbordsaviseringar kan också tillkomma senare.

Vilka är de minsta hårdvarukraven för Windows 11?

De minsta hårdvarukraven finns tillgängliga här.

Hur vet jag om min nuvarande Windows 10-dator uppfyller hårdvarukraven för Windows 11?

Om du vill se om din nuvarande dator uppfyller minimikraven kan du kontrollera specifikationerna här.

Vad händer om min dator inte uppfyller de minsta hårdvaruspecifikationerna? Kan jag stanna kvar på Windows 10?

Ja! Windows 10 fortsätter att vara en utmärkt version av Windows. Microsoft har åtagit sig att stödja Windows 10 till den 14 oktober 2025.

Hur kommer jag att veta när uppgraderingen finns tillgänglig för min Windows 10-dator?

Uppgraderingar till Windows 11 kommer att börja lanseras sent 2021 och fortsätta under 2022. Under denna tid kommer vi att testa och validera för din specifika dator bakom kulisserna. Windows Update ger en indikation om och när din dator är kvalificerad. Du kan kontrollera det genom att gå till Inställningar/Windows Update. I likhet med hur slutanvändare meddelas när uppdateringar finns tillgängliga i Windows 10, kommer de att se ett meddelande längst ner till höger i aktivitetsfältet om att uppgraderingen finns tillgänglig. Mer information om hur det presenteras kommer att finnas tillgänglig vid ett senare tillfälle. Ytterligare alternativ för skrivbordsaviseringar kan också tillkomma senare.

Hur mycket kostar det att uppgradera från Windows 10 till Windows 11?

Det är gratis. Men bara Windows 10-datorer som kör Windows 10 20H1 eller senare och som uppfyller de minsta hårdvaruspecifikationerna kommer att kunna uppgradera. Du kan kontrollera om du har de senaste uppdateringarna för Windows 10 i Inställningar/Windows Update.

Hur länge kommer erbjudandet om gratis uppgradering att gälla?

Erbjudandet om gratis uppgradering har inget specifikt slutdatum för kvalificerade system. Windows förbehåller sig emellertid rätten att så småningom avsluta stödet för gratiserbjudandet. Detta slutdatum kommer inte att vara tidigare än ett år från allmän tillgänglighet.

Vad är en uppgradering kontra en uppdatering?

En uppdatering kan bestå av bugg- och säkerhetsåtgärder samt nya funktioner i en version av Windows. De tenderar att rullas ut under hela året. En uppgradering är när du byter version, till exempel övergår från Windows 10 till Windows 11. Eller byter utgåva från Windows Home till Windows Pro.

Kan jag fortsätta använda Windows 10?

Ja. Du måste inte uppgradera till Windows 11. Microsoft kommer att fortsätta stödja Windows 10 till den 14 oktober 2025.

Tar Windows 11 upp mer plats på min PC än Windows 10?

Nej. Windows 10 och Windows 11 kräver ungefär lika mycket diskutrymme. Under uppgraderingsprocessen krävs emellertid extra utrymme. Windows frigör detta extra diskutrymme cirka tio dagar efter att uppgraderingen har slutförts.

Är Windows 11 en ersättning för Windows 10?

Windows 11 är den senaste versionen av Windows. Vi kommer emellertid att fortsätta stödja Windows 10 fram till oktober 2025.

Vad händer med mina filer om jag uppgraderar till Windows 11?

Som standard kommer alla dina filer och data att överföras. Vi rekommenderar dock att du säkerhetskopierar dina filer före installationen. Läs mer om säkerhetskopiering av PC-mappar i OneDrive här.

Kan jag återgå till Windows 10 efter uppgraderingen om jag inte gillar Windows 11?

Ja. Efter att du har installerat uppgraderingen till Windows 11 finns det en 10-dagarsperiod där du kan återgå till Windows 10 och samtidigt behålla filer och data som du tog med dig. Efter de 10 dagarna måste du säkerhetskopiera dina data och göra en "ren installation" för att återgå till Windows 10.

Hur lång tid tar det att installera Windows 11?

Att ladda ner och installera Windows 11 kommer sannolikt att ta längre tid än en typisk funktionsuppdatering för Windows 10. Du kan använda din dator medan du laddar ner uppgraderingen och därefter har du möjlighet att schemalägga installationen så att den sker vid en tidpunkt då du inte planerar att använda datorn.

Kan jag uppgradera min Windows 10-dator till Windows 11 om jag kör S-läge?

Om din dator uppfyller de minsta hårdvaruspecifikationerna kan utgåvan Windows 10 Home i S-läge uppgraderas till Windows 11 Home i S-läge. Om din Windows 10-dator kör utgåvan Pro i S-läge måste du byta från S-läge för att uppgradera till Windows 11 Pro. Utgåvan Windows 11 Pro finns inte tillgänglig i S-läge.

1. Hårdvara som mikrofon och kamera kan behövas. Internetåtkomst krävs, serviceavgifter kan tillkomma.

2. Internetåtkomst krävs. Serviceavgifter kan tillkomma.

3. Villkor och undantag gäller. Spelkatalogen varierar över tid samt för olika regioner och enheter. Kräver Windows 10/11 (med uppdateringar); utesluter S-läge och ARM-enheter. Se xbox.com/pcgamepass och https://www.ea.com/ea-play/terms och https://www.ea.com/ea-play för mer information.

4. Se https://www.ea.com/ea‑play/terms och https://www.ea.com/ea‑play för mer information. EA-logotypen och Battlefield är varumärken som tillhör Electronic Arts Inc. © FIFA är en upphovsrätt och/eller ett varumärke som tillhör FIFA. Alla rättigheter förbehålls. Tillverkad på licens av Electronic Arts Inc. STAR WARS © & TM 2019 Lucasfilm Ltd. Alla rättigheter förbehålls.

5. Internetåtkomst krävs. Serviceavgifter kan tillkomma. Microsoft-konto (MSA) krävs för 5 GB gratis lagringsutrymme; Ytterligare lagringsutrymme finns tillgängligt separat mot en extra kostnad eller med en Microsoft 365-prenumeration.