GeForce RTX
3090 Familj

The BFGPUs

GeForce RTX™ 3090 Ti och 3090 är stora kraftfulla GPU:er (BFGPU) med prestanda i TITAN-klass. De är drivna av Ampere – NVIDIAs andra generations RTX-arkitektur – och fördubblar strålspårning och AI-prestanda med förbättrade Strålspårningskärnor, Tensor-kärnor och nya strömmande multiprocessorer. Dessutom har de häpnadsväckande 24 GB G6X-minne, allt för att leverera den ultimata upplevelsen för spelare och kreatörer.

* Bilden visas endast av illustrativa skäl.
Den konfigurerade komponenten kan ha ett annat märke, utseende och hårdvaruspecifikationer.

Rekommenderade specifikationer

Vortex Goliath

Vortex-Goliath

Från 35 580 kr inklusive moms och leverans

 • AMD Ryzen 9 5950X
 • Windows 11 Home
 • GIGABYTE B550 GAMING X V2
 • 16GB Corsair VENGEANCE 3200MHz
 • 16GB GEFORCE RTX 4080 SUPER
 • 8 TB SEAGATE IRONWOLF PRO

Vortex Exige

Vortex-Exige

Från 36 980 kr inklusive moms och leverans

 • Intel® Core™ i9-12900K
 • Windows 11 Home
 • ASUS® ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI II
 • 32GB Corsair VENGEANCE RGB 5200MHz
 • 16GB GEFORCE RTX 4070 Ti SUPER
 • 4 TB SEAGATE IRONWOLF PRO

Vortex Ultimate

Vortex-Ultimate

Från 60 340 kr inklusive moms och leverans

 • Intel® Core™ i9-14900KS
 • Windows 11 Home
 • ASUS® ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO
 • 96GB Corsair VENGEANCE RGB 5600MHz
 • 24GB ASUS TUF GEFORCE RTX 4090 OC EDITION OG

BARA PÅ GEFORCE RTX

Världens snabbaste grafikprocessorer

NVIDIA Ampere Architecture

Den mest realistiska grafiken att försjunka i

2:a generationens strålföljning

AI-accelererad prestanda

NVIDIA DLSS

Minst systemeftersläpning

NVIDIA Reflex

Den bästa upplevelsen i varje spel

Game Ready Drivers

Byggd för streaming

NVIDIA Encoder

Röst och video förbättras med AI

NVIDIA Broadcast App

Få utlopp för din kreativitet

NVIDIA Studio

FÅ SNABBARE PRESTANDA MED NVIDIA DLSS

MAXIMAL BILDHASTIGHET. MAXIMAL KVALITET. DRIVS AV AI.

Få en prestandaökning med NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling). AI-specialiserade Tensorkärnor på grafikprocessorerna GeForce RTX ger dina spel en skjuts utan att kompromissa med bildkvaliteten. Därmed kan du höja inställningarna och upplösningen och få en ännu bättre visuell upplevelse.

TA REDA PÅ MER

Ray Tracing

Strålspårning simulerar hur ljus beter sig i den verkliga världen för att producera den mest realistiska och uppslukande grafiken för spelare och kreatörer. GeForce RTX 30-serien har 2:a generationens RT-kärnor för maximal strålspårningsprestanda.

8K HDR GAMING

Anslut, spela, fånga och titta i briljant HDR i upplösningar upp till 8K med GeForce RTX 3090 eller RTX 3090 Ti. Spela in upp till 8K HDR-video med funktionen GeForce Experience™ ShadowPlay™ och spela smidigt upp med AV1-avkodning.

SEGERN HÄNGER PÅ MILLISEKUNDER

NVIDIA Reflex ger dig den ultimata konkurrensfördelen. Den kortaste fördröjningen. Den bästa mottagligheten. Drivs av grafikprocessorer i GeForce RTX 30 Series och NVIDIA® G-SYNC®-skärmar med reflexer. Pricka mål snabbare, reagera kvickare och sikta med mer precision med hjälp av revolutionerande teknik som är byggd för att minska och mäta systemets fördröjning i tävlingsspel.

GAME READY DRIVERS

DEN BÄSTA UPPLEVELSEN I VARJE SPEL

Spelklara GeForce-drivrutiner ger dig den bästa upplevelsen i dina favoritspel. De är finjusterade i samarbete med spelutvecklare och utförligt testade på tusentals hårdvarukonfigurationer för maximal prestanda och pålitlighet. Spelklara drivrutiner låter dig också optimera spelinställningarna med ett enda klick och förser dig med NVIDIA:s senaste teknik. Det är vad vi kallar spelklart.

BYGGD FÖR LIVESÄNDNING

Stjäl showen med otrolig grafik och en livesändning med bra flyt utan eftersläpning. Grafikprocessorerna GeForce RTX har avancerad strömningsförmåga tack vare NVIDIA Encoder (NVENC), som är utformad för enastående prestanda och bildkvalitet. Dessutom gör exklusiva optimeringar för alla dina favoritappar för strömning att du kan ge din publik ditt allra bästa – varje gång.

Läs mer om livestreaming med RTX

DIN AI-DRIVNA HEMMASTUDIO

Appen NVIDIA Broadcast förvandlar ett rum vilket som helst till en hemmastudio som tar dina livesändningar, samtal och videosamtal till en ny nivå med kraftfulla AI-effekter som brusborttagning, virtuell bakgrund med mera.

TA REDA PÅ MER

HÖJ NIVÅN PÅ DIN KREATIVITET

Ta dina kreativa projekt till en ny nivå med grafikprocessorerna i GeForce RTX 30 Series. Upplev AI-acceleration i ledande kreativa appar och förbättra dina arbetsflöden med plattformen NVIDIA Studio, som har dedikerade drivrutiner och exklusiva verktyg. Oavsett om du renderar komplexa 3D-scener, redigerar video i 4K eller sänder live med den bästa kodningen och bildkvaliteten ger grafikprocessorerna GeForce RTX dig prestanda för att skapa på toppen av din förmåga.

TA REDA PÅ MER

Anslut dina kreativa världar till ett universum av möjligheter

NVIDIA Omniverse™ är en samarbetsplattform i 3D-design inom NVIDIA Studios verktygssvit för kreatörer. Byggd för att påskynda arbetsflöden, förena appar och tillgångar för att förverkliga dina idéer – snabbt.

YTTERLIGARE FUNKTIONER OCH FÖRDELAR

Geforce Experience

Fånga och dela videor, skärmdumpar och livestreamar med vänner. Håll dina drivrutiner uppdaterade och optimera dina spelinställningar. Med GeForce Experience™ kan du göra allt. Det är den oumbärliga följeslagaren till ditt GeForce-grafikkort.

DirectX 12 ULTIMATE

Nu kan utvecklare lägga till ännu mer fantastiska grafikeffekter i Microsoft Windows-baserade PC-spel. GeForce RTX-GPU:er levererar avancerade DX12-funktioner som strålspårning och VRS (variable rate shading), som gör spelen mer levande med ultrarealistiska visuella effekter och högre bildfrekvenser.


G-Sync-skärmar

Få en smidig, tear-free spelupplevelse med uppdateringshastigheter upp till 360 Hz, plus HDR och mer. Detta är den ultimata skärmen för spel och förstavalet av utrustning för spelentusiaster.

virtuell verklighet

Grafiken med högst prestanda ger de jämnaste och mest uppslukande VR-upplevelserna.

Ansel

Gör dina bilder från spelen till konst med detta kraftfulla fotoläge som tar bilder i 360 grader, HDR och superupplösning.

Resizable BAR

Resizable BAR är en avancerad PCI Express-funktion som gör att CPU:n får tillgång till hela GPU-rambufferten på samma gång, vilket förbättrar prestandan i många spel.