Denna sida är utformad för att ge generell information om en särskild kategori. För information om enskilda produkter hänvisa då till hjälpknappen () till höger om konfiguratorn.

DVD-/BLU-ray-enhet
Våra optiska enheter tillverkas för närvarande antingen av LG, Liteon eller Samsung. Enheterna finns i silver (för silverfärgat chassi), svart (för svart chassi) eller beige (för beigt chassi).

DVD-brännare

En DVD-brännare är en optisk enhet som kan läsa DVD-skivor, skriva på DVD-skivor och skriva över DVD-skivor. Den kan också läsa CD-skivor, skriva på CD-skivor och skriva över CD-skivor. Det finns flera typer av DVD-brännare tillgängliga, några kan läsa och skriva formatet DVD-RAM och formaten + och -.

BD-ROM

En BD-ROM är en optisk enhet som låter dig läsa både CD-skivor, DVD-skivor och Blu-ray-skivor. Har du inte en BD-ROM-enhet i din dator kan du inte titta på Blu-ray-filmer eller läsa Blu-ray-skivor.

BLU-RAY-BRÄNNARE

En Blu-ray-läsare/brännare, som även kallas Blu-ray Disc (BD), är en enhet som kan läsa (BD-ROM) och/eller skriva (BD-R) på Blu-ray-skivor. Formatet utvecklades för att möjliggöra inspelning, överskrivning och uppspelning av HD-video samt lagring av stora mängder data. Formatet erbjuder mer än fem gånger lagringskapaciteten hos traditionella DVD-skivor och kan rymma upp till 25 GB på en skiva med ett lager och 50 GB på en skiva med två lager. Blu-ray-enheter kan också läsa, skriva och skriva om DVD-skivor och CD-skivor.

För mer information om Blu-ray, se här:https://www.bluray.com/faq/#bluray