Denna sida är utformad för att ge generell information om en särskild kategori. För information om enskilda produkter hänvisa då till hjälpknappen () till höger om konfiguratorn.

Minne (RAM)
RAM (Random Access Memory) är nödvändigt för ett datorsystem. Ju mer RAM din dator har, desto mer information kan behandlas på en och samma gång. Alla dina program, spel och applikationer som för tillfället används lagras i din RAM, och ju mer RAM du har i din dator desto fler applikationer kan du köra.

Märken på minne

Våra minnen är fullständigt testade och levereras med minst 3 års garanti. Minnena vi levererar är "originalminnen" (originalchipp på ett originalkort till skillnad från originalchipp på ett tredjepartskort), vilket är det mest pålitliga minnet. Många företag levererar det billigaste minnet som finns tillgängligt vid tidpunkten, men vi tillhandahåller bara premiumminnen som är fullständigt testade för att minska risken för haveri och datorinstabilitet.

Tyvärr kan vi inte leverera minnen av specifika märken till kunder, vare sig dyrare eller billigare, då alla våra minnen är fullständigt testade och garanterat fungerar. Om du har några problem kan du därför vara säker på att omedelbart få ett direktutbyte (vi kan till och med skicka det nästa dag, du slipper returnera hela systemet via RMA-processen).Hur går jag tillväga för att avgöra mitt behov av RAM?

Allteftersom tiden går blir applikationerna mer kraftfulla, vilket ofta innebär att de kräver mer RAM. För att avgöra ditt behov av RAM rekommenderar vi att du undersöker vilka de lägsta minneskraven är hos alla de applikationer du tänker använda samtidigt och sedan beställer det dubbla.

Förutom mängden minne du har i datorn kan du också välja snabbare minne. Snabbare minne kommunicerar snabbare med din processor och gör det möjligt att få ännu bättre prestanda.

Oroa dig inte om du tycker det är svårt att avgöra hur mycket RAM du behöver, vår webbplats uppdateras väldigt ofta och den minsta mängden RAM i vår konfigurator är tillräcklig vid måttlig användning.