Denna sida är utformad för att ge generell information om en särskild kategori. För information om enskilda produkter hänvisa då till hjälpknappen () till höger om konfiguratorn.

Trådlöst nätverkskort
Med ett nätverkskort kan du göra följande:

  • Ansluta en dator till ett nätverk


  • Ansluta till internet via bredband


  • Anslut en laptop eller annan enhet till en dator


Alla våra datorer kommer utrustade med minst en inbyggd nätverksport.

TRÅDLÖS NÄTVERKSANSLUTNING

Trådlös nätverksanslutning är tillgänglig på alla våra datorer. För att kunna använda din dator i en trådlös miljö måste du se till att välja ett trådlöst nätverkskort när du konfigurerar din nya dator. Det trådlösa nätverkskortet låter dig ansluta till trådlösa nätverk och åtkomstpunkter. Anslutningen kan konfigureras med hjälp av ditt operativsystem eller genom att använda den medföljande programvaran.

Att konfigurera en trådlös nätverksanslutning

Det är mycket enkelt att konfigurera ett trådlöst nätverk i hemmet, men hur bra du lyckas med ditt trådlösa nätverk beror på flera faktorer:

  • Tjockleken på väggarna i huset (gamla hus kan vara en utmaning)
  • Avståndet mellan varje enskild dator (du kan behöva åtkomstpunkter)


För att installera ett trådlöst nätverk behöver du ha ett trådlöst nätverkskort i varje dator eller laptop som du vill ansluta till nätverket, och även en router och ett modem. Om så anges levereras våra routrar med inbyggda ADSL/bredbandsmodem, så du behöver inte köpa ett separat modem.

En förenklad beskrivning av trådlös nätverksanslutning: Din internetanslutning går in i ditt hus och in i routern. Varje dator eller laptop ansluter till routern (antingen trådbundet eller trådlöst) och varje dator eller laptop kan få en internetanslutning från routern. Din dator kan också skicka signaler till routern och routern kan vidarebefordra dessa till andra datorer. På så sätt kan du få tillgång till hårddiskarna på datorer i andra rum och överföra, redigera och till och med radera filer. Du kan hantera detta genom "Mina nätverksplatser" och du kan välja vilka mappar du vill dela och vilka mappar du vill göra privata.