Denna sida är utformad för att ge generell information om en särskild kategori. För information om enskilda produkter hänvisa då till hjälpknappen () till höger om konfiguratorn.

Grafikkort
Ett grafikkort är en av de viktigaste komponenterna i en högspecad dator och det kan lätt bli fel när du ska välja rätt grafikkort till ditt system.

Du får inte bara hålla ögonen öppna efter ett grafikkort med en respektabel mängd minne, du ska också hålla ögonen öppna efter ett grafikkort med kraftfull grafikprocessor (GPU=graphics processing unit). Du kan också välja att ha två grafikkort i datorn. Detta gör det möjligt för gamingentusiaster att ha upp till dubbla kraften när de väljer två identiska grafikkort, vilket innebär en fantastisk spelupplevelse!

När du letar efter rätt grafikkort för dina behov, undersök grafikprocessorns prestanda, dedikerat minne och även om två grafikkort med lägre specifikation kommer att prestera bättre och billigare än en modell med högre specifikation!

För att hitta det grafikkort som är bäst för dig (och din budget), överväg att besöka tillverkarens webbplats där mer information och specifikationer finns tillgängliga:

www.amd.com

www.nvidia.com

Portar och terminologi

HDMIHDMI står för High-Definition-Multimedia Interface och har utformats för överföring av okomprimerade digitala ljud- och videosignaler från sändare (det vill säga grafikkortet) till mottagare (det vill säga bildskärmen). För alla moderna datorer med HD är HDMI-gränssnittet ett måste eftersom det ger en oöverträffad digital signal av hög kvalitet till din TV eller skärm. Eftersom det också kan överföra ljudsignalen minskar även behovet av extra sladdar.

DisplayportDisplayport är det första gränssnittet för visning som förlitar sig på packeterad dataöverföring. Det är en form av digital kommunikation som finns i flera olika tekniker, till exempel Ethernet, USB och PCI Express. Det tillåter både interna och externa bildskärmsanslutningar och, till skillnad från äldre standarder där differentialpar fixeras för att överföra en klocksignal tillsammans med utdata, så är protokollet Displayport baserat på små datapaket som kallas mikropaket. Dessa kan bädda in klocksignalen i dataströmmen, vilket möjliggör högre upplösning med färre stift.

DVIDVI (Digital Visual Interface) är en digital kontakt till en digital skärm. Ett grafikkort med DVI gör det möjligt för användarna att välja om de vill ansluta en vanlig bildskärm med VGA (via en adapter) eller en digital skärm genom DVI-kontakten.NVIDIA SLI-teknik

PC-entusiaster och proffs letar hela tiden efter sätt att öka prestandan på sina datorer, och nu kan de det med NVIDIAs genombrott 3D-plattformsteknik. NVIDIA® SLI™-teknik (Scalable Link Interface) är ett revolutionerande sätt att hantera skalbarhet och ökad prestanda. NVIDIA SLI utnyttjar den ökade bandbredden hos bussarkitekturen hos PCI Express™. Tillsammans arbetar NVIDIA SLI-teknikerna sömlöst för att leverera imponerande PC-prestanda. Och beroende på applikationen kan NVIDIA SLI leverera upp till dubbel prestanda för en enda grafikprocessorkonfiguration, vilket ger oöverträffade gamingupplevelser.

För att SLI-tekniken ska fungera måste du välja två identiska och SLI-kompatibla grafikkort till ditt system, det vill säga du får inte under några omständigheter sätta in två olika grafikkort i din dator. SLI-tekniken finns bara tillgänglig på utvalda system där du kan välja två grafikkort och fungerar inte med något grafikkort från ATI.

Fördelarna med SLI-tekniken är:

  • Upp till dubbla kraften under spel - den perfekta spelupplevelsen!

  • Stöd för upp till 4 bildskärmar - perfekt för finanstjänster, börser, et cetera.

AMD Crossfire-teknik

AMD CrossFire™-tekniken är den bästa spelplattformen sett till prestanda med flera grafikprocessorer. AMD CrossFire™ låser upp sin speldominerande kraft genom att skörda kraften från två eller fler enskilda grafikkort som arbetar parallellt för att dramatiskt förbättra spelprestandan.1 Grafikkort som klarar AMD CrossFire™-tekniken passar praktiskt taget allas budget. Med flexibiliteten det innebär att kunna kombinera två, tre eller fyra grafikprocessorer är AMD CrossFire™-tekniken den perfekta lösningen för de som kräver extremt hög prestanda.

Levererar extremt hög prestanda

Genom att kombinera de intelligenta programvarualgoritmerna i AMD Catalyst™-serien med dedikerad skalningslogik i varje grafikprocessor från AMD, kan en spelrigg utrustad med AMD CrossFire™-tekniken leverera flera gånger högre prestanda än ett system med ett enda grafikkort.2,3 Detta är prestanda du kan lita på när du ska bygga ditt imperium, inta ledarpositionen eller hålla din pluton vid liv.

Se det in i minsta detalj

Låt andra oroa sig över optimala inställningar och upplösningar. Flera AMD Radeon™-grafikprocessorer ger dig och ditt system kraften att se alla spel precis som utvecklaren tänkt sig: i upp till extrem HD med knivskarp skärpa och kompromisslösa detaljer.

Fördelarna med Crossfire-tekniken är:

  • Upp till dubbla kraften under spel - den perfekta spelupplevelsen!

  • Stöd för upp till 4 bildskärmar - perfekt för finanstjänster, börser, et cetera.