PCSpecialist Vortex G50S i5-12/16/1000/3060 stationär dator

Linus

New member
Hej ! Köpte denna dator ((PCSpecialist Vortex G50S i5-12/16/1000/3060 stationär dator))helt ny för ca 2v sen nu. Allt har flutit å grymmt bra och riktigt impad då jag ej köpt nytt på länge!, helt plötsligt kom någon uppdatering till win11 ( som var förinstallerat ifrån butiken) och då kan datorn ej boota det blir en boot loop. Jag provar ändra prylar i bios kom tillslut in och tänker nu skiter jag I win 11 och börjar installera win 10 istället. Men kom på att jag redan köpt nyckeln till win 11 så börjar om proceduren. Formaterar usb till nfts el vad de heter fixar dedär med iso fil osv. Då helt plötsligt så hittar den ej minnet varken org PCIe M.2 SSD, så jag provar då att koppla in 2 st sata diskar ifrån tidigare dator där även win 10 finns installerat och fungerande när jag har de i den tidigare datorn. Men nej den hittar fortfarande ingenting och kommer bara till bios. har sökt runt och provat de mesta inom cmd osv men inget hjälper. Så nu står jag här med en ny grym dator som endast tar sig till bios. Och när jag väl stoppar i stickan för formateringen. Då tar jag mig till installationen i början men sen säger den att det ej finns drivrutiner för någon hårddisk och hittar ej något och jag kan inte gåvidare i installationen. Nu sitter allt som original har inga konstiga ljud eller fel ända som lyser rött är då där vid bios på moderkortet, har även återställt bios gjort återställningsr osv osv men INGET utan det jag försöker med fungerar... snälla desperat nu efter 3dygn utan sömn och börjar ge upp helt nu..
Någon som har en idé/lösning? Och jo btw ända stället win 10 väl blev installerat på när de fungerade var ju i usb minnet. Men då kunde jag ej ladda uppdateringar el uppdatera eftersom det var ända minnet den hittade.. vad ska jag ta mig till ??
Tar mig ej in i felsäkert läge för att kunna utföra tester därifrån el formatera. Har provat ställa in så de är aktivt i bios osv men nej. Endast vanliga/special bios som kommer upp.
Mvh Linus

Uppskattar hjälp o svar!
Mvh Linus
 
Top