Min laptop känns varm!?

Status
Not open for further replies.

MysticMist

Moderator
Staff member
Moderator
Varje laptop kommer när som helst bli varm. I samband med en stationär dator är detta ok. Det finns inte tillträckligt med utrymme för luftflöde eller en stor fläkt så varmvätskan går like effektivt ut. Om du fortfarande känner att det är mycket varmare än vanligt, finns det några saker vi kan försöka.

Ytan du använder på din laptop kan göra stor skillnad mot vilka temperaturer du får. Trä och plast håller sig varmt och värms omedelbart rundt den bärbara datorn och ger mindre kylningseffekt. Metallbord håller inte värme så länge och låter den bärbara datorn bli kallare.

Se till att det finns tillträckligt med utrymme för luftflödet rundt den bärbara datorn. Den bärbara datorn behöver tillträckligt med utrymme för att den varme luften försviner och inte hänger rundt den.

En fläktassisterad kylplatta är en bra investering eftersom den extraherer mer luft medan den kyler ner den bärbara datorn. En aluminiums kylplatta håller den kallere än en plast.

Först och främst, om din laptop börjar bli äldre eller du har husdjur eller använder den utomhus där det kan finnas damm och jord, är det smart att städa det ofta. Det är klokt att städa det för damm ibland, till exempel efter några månader eller så. För att rengöra din laptop för damm, rekommenderar vi att du köper en burk av tryckluft. Du bör kunna hitta dessa på din lokala maskinvaruhandel eller online. Var noga med att tryckluftsburken är lågt tryck för rengöring av datorer och liknande. Om de har för högt tryck kan förkylningen förstöra komponenterna.

Öppna den bärbara datorn medan den är avstängd och har ingen strömanslutning. Dette kommer inte att upphäva din garanti och vi kan skicka en guide till hur du öppnar den. Hitta fansen och håll kvar fläktblad genom att hålla fingret mitt i mitten och blåsa ut dammet. De flesta burkar av tryckluft förklarar hur man använder dem ordentligt, men håller dem i allmänhet circka 15 cm borta. Ibland kan detta ensamt sänka temperaturerna och du kan upptäcka att den bärbara datorn går tystare.

Om det inte hjälper dig tillräckligt med att upprepa termisk pasta. Detta är en något mer krävende uppgift eftersom det innebär att ta bort kylflänsen, rengöra processorn för den gamla termiska pastaen och tillämpas den nya. Vi skickar dig en guide och du kan ringa oss om du behöver mer hjälp.

Om det fortfarande är för varmt, försök att köra ett stresstest för att simulera en tung arbetsbelastning och änvend ett program som HWMonitor och skicka oss resultaten från temperaturerna. Du kan hitta en länk till HWMonitor här: https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.40.exe
Om du behöver hjälp kontakta oss och vi kan hjälpa dig.
 
Status
Not open for further replies.
Top